Patatas Bravas

Patatas Bravas, één van de meest klassieke Spaanse Tapas  die je in de meeste tapa bars kan bestellen. Er zijn veel recepten voor Patatas Bravas die, elk met een eigen tintje, geen tomaten bevatten in de saus. Het is meestal een saus die gemaakt is met knoflook, meel en paprika en een groenten of kippen bouillon. De saus heeft een zachte textuur, met een pittige toets die je niet kan weerstaan. Dit gerecht kan je zowel eten als tapa maar ook als begeleiding bij vlees, kip, vis en groenten gerechten.

Recept – Patatas Bravas

Voor de Salsa Brava

patatas bravas maken

Patatas Bravas Maken

Bereiding van de Salsa Brava-saus

  • We schillen de knoflook en snijden deze in stukjes
  • In de extra vierge olijfolie bakken we de knoflook in een pan
  • Voeg de bloem toe als ze de knoflook bruin begint te worden en bak aan
  • De twee soorten geroosterde paprika toevoegen en meng snel zodat de paprika niet verbrandt
  • Onder voortdurend roeren ,voegen we de bouillon toe tot de saus dikker wordt
  • Tenslotte vermalen we alles goed met de mixer zodat er geen stukje knoflook meer over is

Patatas Bravas

  • We schillen de aardappelen, wassen ze en snijden ze in stukjes
  • Bak eerst met olie op middelmatige temperatuur.
  • Als de aardappelen gaar zijn, verhogen we de temperatuur en bakken ze bruin
  • Haal de aardappelen uit de olie en leg ze op absorberend papier
  • Doe de aardappelblokjes in een kommetje
  • We serveren de patatas bravas met de salsa brava saus erop

patatas bravas saus

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Imca goedegebuur
Door

Imca goedegebuur

op 27 Nov 2021

Goedemorgen , bedankt voor het recept van de pattatas brava,s, misschien een domme vraag maar hebben jullie nou droogkruiden als paprika gebruikt of de in pot verkrijgbare paprika’s . Mvg Imca

Vera Lewijse
Door

Vera Lewijse

op 09 Oct 2022

Ik ben momenteel ook.de patatas aan het maken met poederpotjespaprika. Ruikt al lekker. Doordat de patatjes in olijfolie gaar worden geeft dit al een heel andere smaak dan op de klassieke fritpotmanier.

Reactie plaatsen