Patatas Bravas
Patatas Bravas, één van de meest klassieke Spaanse Tapas die je in de meeste tapa bars kan bestellen. Er zijn veel recepten voor Patatas Bravas die, elk met een eigen tintje, geen tomaten bevatten in de saus. Het is meestal een saus die gemaakt is met knoflook, meel en paprika en een groenten of kippen bouillon. De saus heeft een zachte textuur, met een pittige toets die je niet kan weerstaan. Dit gerecht kan je zowel eten als tapa maar ook als begeleiding bij vlees, kip, vis en groenten gerechten.
Recept – Patatas Bravas
- Aardappelen – 1 kg
- Extra vierge olijfolie
- Zout
Voor de Salsa Brava
- Extra vierge olijfolie – 4 eetlepels
- 5 teentjes knoflook – 5 teentjes
- 1 eetlepel bloem – 1 eetlepel
- Zachte geroosterde paprika (Pimentón Dulce) – 1 eetlepel
- Pikante geroosterde paprika (Pimentón Picante) – 1 eetlepel
- Kippenbouillon – 250 ml
- Zout
- Je kan ook altijd onze kant en klare salsa brava saus kopen
Bereiding van de Salsa Brava-saus
- We schillen de knoflook en snijden deze in stukjes
- In de extra vierge olijfolie bakken we de knoflook in een pan
- Voeg de bloem toe als ze de knoflook bruin begint te worden en bak aan
- De twee soorten geroosterde paprika toevoegen en meng snel zodat de paprika niet verbrandt
- Onder voortdurend roeren ,voegen we de bouillon toe tot de saus dikker wordt
- Tenslotte vermalen we alles goed met de mixer zodat er geen stukje knoflook meer over is
Patatas Bravas
- We schillen de aardappelen, wassen ze en snijden ze in stukjes
- Bak eerst met olie op middelmatige temperatuur.
- Als de aardappelen gaar zijn, verhogen we de temperatuur en bakken ze bruin
- Haal de aardappelen uit de olie en leg ze op absorberend papier
- Doe de aardappelblokjes in een kommetje
- We serveren de patatas bravas met de salsa brava saus erop