Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

Pimiento de Piquillo con Bacalao

Pimiento de piquillo zijn rode Spaanse pepertjes die je kan opvullen met allerlei heerlijke Spaanse vis, vlees , groenten of kip vullingen. Ze zijn kegelvormig en hebben een zoete,milde smaak.

In het volgend recept hebben we de pimiento de piquillo gevuld met kabeljauw en aardappelpuree. Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een uitstekende en lekkere Spaanse tapa.

 

Recept  ( voor 8 stuks)

  • 8 à 9 pimiento de piquillo
  • 150 à 200 gr kabeljauw
  • 250 à 300 gr caldo de pescado (visbouillon)
  • 300 ml witte wijn
  • 150ml melk
  • 1 soeplepel volle room
  • 50 gr gemalen kaas (ementhal,gruyère,…)
  • Peper, zout en muskaatnoot
  • Aardappelpuree

 

Pimiento de piquillo

 

Werkwijze

  • Doe de caldo de pescado (visbouillon) in een kookpot
  • Aan de kook brengen
  • Daarna melk, room en de witte wijn toevoegen
  • Kabeljauw mee laten inkoken
  • Saus laten aandikken met bindmiddel (bloem,maïszetmeel,…)
  • Alles laten afkoelen

 

Opvullen pimiento de piquillo

Vul de Spaanse rode pepers eerst met een beetje van het kabeljauw vulsel, dan vul je het verder met een laagje aardappelpuree om vervolgens te eindigen met een laagje van het visvulsel. Bestrooi het uiteinde van de peper met de geraspte kaas.

Leg de pepers in een ovenschaaltje en warm ze op in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende ongeveer 10 minuten.

Versier dan de pimiento de piquillo  bv met een blaadje peterselie en serveer ze aan je gasten.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Pimiento de Piquillo con Bacalao

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.