Pinchos Morunos zijn heerlijke spiesjes met vlees dat op smaak gebracht werd met typische Moorse kruiden. Om de echte Pinchos Morunos te maken, moet je logischerwijs lamsvlees gebruiken. Natuurlijk kan je ook varkensvlees, kalfsvlees of kip gebruiken. Het belangrijkste is het marineren van het gebruikte vlees met de juiste Moorse kruiden zoals paprika, gember, komijn, koriander en knoflook. Het vlees moet enkele uren marineren om de goede smaken op te nemen voor een sappige en zachte textuur.
Recept – Pinchos Morunos ( Moorse Spiesjes)
- Lams-kalfs-varkensvlees of kip – 1 kg
- Knoflook – 4 teentjes
- Ui of bieslook – 1
- Citroensap –30 ml
- Moorse Kruiden – 50 à 80 gr
- Verse koriander – 1 bosje (of peterselie)
- Extra vierge olijfolie – 125 ml
Werkwijze
- Vraag aan je beenhouwer om het vlees in stukjes te snijden van ongeveer 2-3 cm
- Verwijder het overtollig vet
- Droog het vlees af met keukenpapier
- Was de citroen en koriander en droog ze goed af
- Pel de knoflook en ui en snij ze in stukjes
- Verpletter deze ingrediënten in een keukenrobot samen met het citroensap en een deel van de citroenschil en de korianderblaadjes
- Voeg de Moorse kruiden en bijna alle olijfolie toe en plet nog een beetje tot je een iets lopende pasta hebt
- Doe het vlees in een pot samen met de marinade pasta
- Laat minimaal 10 à 12 uur in de koelkast staan
- Bereid daarna de spiesen met de gemarineerde stukjes vlees
- Bak of grill de spiesjes
Afhankelijk van het tijdstip van de dag kan je de Pinchos Morunos als complete menu serveren met wat groenten, rijst of frietjes. Maar uiteraard kan je deze heerlijke Moorse spiesjes ook als tapa presenteren.
Smakelijk!