De piquillo pepers zijn rode Spaanse pepers die je kan opvullen met allerlei soorten vullingen. Ze hebben een kegelvormig uitzicht en hebben een zoete zachte smaak. In dit recept hebben we de piquillo gevuld met verschillende soorten kaas . Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een zeer geliefde en vooral lekkere Spaanse tapa. Ideaal voor de vegetarische liefhebbers.
Recept - Piquillo pepers gevuld met kaas (Pimientos del piquillo rellenos de quesitos)
- piquillo pepers - 6 stuks
- geraspte emmentaler - 50 gr
- manchego oud - 150 gr
- gryere kaas - 150 gr
- manchego jong - 150 gr
- tomate frito - 250 ml
Werkwijze
- neem een blender en doe hier enkele piquillo pepers en tomate frito in en blend tot een saus
- indien er veel pitjes in zitten, zeef je de saus eerst
- snij de kazen in fijne blokjes zodanig je per piquillo pepers een stukje van elke kaas hebt die erin past
- vul de pepers met de drie soorten kaas
- verwarm de oven voor op 200 graden
- neem een vuurvaste schaal en doe hier eerst een laag saus in
- leg vervolgens de gevulde pepers bovenop de saus
- giet nog wat saus over de pepers en strooi er de geraspte emmentaler overheen
- bak ze ongeveer 30 minuten
- let erop dat de kaas binnenin volledig gesmolten moet zijn
- indien deze nog niet volledig gesmolten is laat je de schaal nog enkele minuten extra in de oven staan
- haal de schaal uit de oven en serveer meteen warm
- je kan de kazen steeds aanpassen naar eigen smaak