Deze rode Spaanse piquillo pepers kan je opvullen met allerlei soorten vullingen. Ze hebben een kegelvormig uitzicht en hebben een zoete zachte smaak. In dit recept hebben we de piquillo gevuld met tonijn, rijst en avocado. Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een zeer geliefde en vooral lekkere Spaanse tapa.
Recept - Piquillo pepers gevuld met rijst, tonijn en avocado (Pimientos del piquillo rellenos de arroz, atún y aguacate)
- rijst - 250 gr
- piquillo pepers - 200 gr
- tonijn uit blik - 120 gr
- avocado - 1
- bosui - 1
- olijfolie extra vierge - 4 eetlepels
- fijn gehakte peterselie - 1 koffielepel
- zout - snuifje
- roze peper - snuifje
- citroen - halve
- knoflook - 1 teentje
Werkwijze
- kook de rijst als eerste in een steelpannetje in kokend water met 2 eetlepels olijfolie extra vierge gedurende 20 minuten
- laat de rijst uitlekken en zet hem even opzij om af te koelen
- snij de bosui fijn en hak de knoflook
- neem een pan en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
- stoof hierin de knoflook en de bosui tot de bosui glazig wordt
- laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de rijst samen met de gestoofde bosui, de knoflook, gehakte peterselie, een snuifje zout en de roze peper
- meng alles goed onder elkaar
- snij de avocado in fijne staafjes
- besprenkel ze eerst met de citroen en voeg dan toe aan de rijstsalade
- ontdoe de piquillo paprika's van hun sap en vul ze met de rijstsalade
- om af te werken besprenkel je ze met wat druppels olijfolie extra vierge voor je ze serveert