Piquillo pepers met zalm, avocado en krab
Dit is een tapa die je snel kan klaarmaken en bovendien een paar dagen houdbaar in de koelkast, Deze gevulde piquillo pepers kan je van tevoren klaarmaken en serveren wanneer je terugkomt van het zwembad of wanneer je zin hebt in een lekker tussendoortje. Er zijn verschillende vullingen voor deze heerlijke tapa , wij kozen voor een heerlijk frisse combinatie.
Recept - Piquillo pepers met zalm, avocado en krab (Pimientos rellenos de salmón, aguacate y cangrejo)
- piquillo pepers - 15
- natuurlijke yoghurt - 200 ml
- mayonaise - 3 eetlepels
- krab sticks - 150 gr
- verse zalm - 150 gr
- avocado - 1
- bieslook - bussel
Werkwijze
- om de zalm te kunnen verkruimelen, grillen we hem in een grill pan zonder vetstof, kort aan langs beide kanten
- haal hem vervolgens uit de pan en verwijder het vel
- snijd de zalm zeer fijn
- snijd vervolgens de avocado in fijne blokjes
- breek de krab in fijne draadjes
- doe alles samen in een kom en voeg 1 eetlepel mayonaise toe
- meng het geheel tot een homogene massa
- open het blik piquillo pepers en bak ze kort aan langs beide kanten in een koekenpan
- zorg dat ze niet meer hard zijn
- laat ze vervolgens goed afkoelen
- vul ze vervolgens met het mengsel, laat twee stuks over
- neem een blender en voeg hier in de yoghurt
- voeg hierbij 2 eetlepels mayonaise en de twee piquillo pepers
- blend het geheel tot een mooi roze saus
- schik de gevulde pepers op een bord en giet de saus bovenop de pepers
- bestrooi ze met fijngehakte bieslook
- serveer ze zeer fris