Pisto
Dit recept van een pisto ratatouille is een topper omdat het een uitstekende manier is om optimaal gebruik te maken van seizoensgroenten. Het is ook eenvoudig te bereiden en is een heerlijk, voedzaam bijgerecht of hoofdgerecht.
Recept - Pisto
- ui - 1 grote
- groene paprika - 1
- rode paprika - 1
- courgette - 1
- knoflook - 2 teentjes
- olijfolie extra vierge - scheutje
- zout - 1 eetlepel
- tomate frito - 300 gr
Werkwijze
- hak de ui en de knoflook zeer fijn
- hak ook de groene en rode paprika in zeer fijne blokjes
- neem een stoofpot en verhit hier in een scheutje olijfolie extra vierge
- zodra het vuur warm is, voeg je de ui en look toe en stoof je deze gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje
- voeg vervolgens de blokjes paprika toe en stoof gedurende 10 minuten
- roer voortdurend zodanig de groenten niet aan branden
- snij intussen de courgette in even fijne blokjes
- voeg de courgette en de tomate frito toe aan het geheel en kruid af met zout
- zet een deksel op de stoofpot en laat gedurende 30 minuten verder pruttelen op een laag vuurtje
- zodra alle groenten gaar zijn, kan je alles nog bij kruiden naar eigen smaak
- indien je te weinig vocht hebt, kan je nog een glas water of een extra hoeveelheid tomate frito toevoegen en nog even zacht laten meekoken
- dit bijgerecht is ideaal om te serveren bij een stuk gegrilde vis of kip of een vegetarische burger