Pulpo a la Gallega is een typische tapa met inktvis uit Galicië. Deze is een echte klassieker op Spaanse feesten, beurzen en festivals. Hoewel dit een eenvoudig recept lijkt, zal je merken dat het verschil te proeven is in de kwaliteit van het soort inktvis die je gebruikt. Je kiest best voor één van je favoriete vishandels hiervoor. Het belangrijkste bij het bereiden van octopus is om een perfecte consistentie te verkrijgen zodat de inktvis niet te hard of te zacht is. Met dit Spaans recept kan je zeker één van uw favoriete tapas maken.
Recept – Pulpo a la Gallega
Voor 4 personen
- Inktvis – 2 kg (vers of diepvries)
- Aardappelen – 1 kg
- Geroosterde paprikapoeder ( naar smaak)
- Grof zeezout (naar smaak)
- Olijfolie extra vierge
Werkwijze
- Zet een hoge kookpot met water op het vuur en laat het water koken
- Zodra het water kookt, dompel je eerst de inktvis 3 x onder (schrikeffect)
- Laat de inktvis 30 minuten koken
- De gaarheid controleren doe je het best in het dikste deel van het lichaam
- Haal de inktvis uit het water en laat hem even rusten
- Voeg de gekuiste aardappelen toe aan hetzelfde kookvocht van de inktvis en laat ze 15 min koken
- Snij nu de inktvis met de tentakels in fijne stukjes van circa 1 cm (TIP: gebruik hiervoor een keukenschaar)
- Neem een houten bordje of een tapa kommetje in aardewerk en leg er wat stukjes octopus in
- Bestrooi ze een beetje met grof zeezout
- Voeg er ook wat schijfjes aardappelen bij
- Besprenkel alles met olijfolie en geroosterde paprika poeder ( zachte of pikante)
cor van rongen
op 21 Mar 2021