Rijstgerechten zijn in de Spaanse keuken niet weg te denken. Rijstgerechten maak je alleen met de beste rijst en de beste verse Spaanse ingrediënten zoals olijfolie en heerlijke almejas. Met dit Spaans rijstrecept uit Cadiz proef je de Atlantische oceaan met de verse venusschelpjes (almejas) en gambas. In restaurant “La Marea” in Cadiz staat dit rijstgerecht op de kaart als huisspecialiteit. Het is een eenvoudig en snel klaar gemaakt Spaans rijstgerecht.
Recept: Rijst met groene saus en venusschelpjes
- paella rijst – 400 gr
- caldo de pescado (visbouillon) – 1,5 l
- almejas – 400 gr
- gepelde gambas – 250 gr
- teentjes knoflook – 3 à 4 teentjes
- sjalot – 4
- extra vierge olijfolie – 150 cl
- peper en zout
- gehakte peterselie – 4 à 5 eetlepels
Werkwijze
- Hak de 4 teentjes knoflook en sjalot en stoof ze samen lichtbruin aan in een pan
- Doe dan de caldo de pescado erbij en breng aan de kook
- Voeg dan de rijst en peterselie er bij
- Kruid met peper en zout
- Laat gedurende ongeveer 6 minuten sudderen
- Voeg dan de almejas (venusschelpjes) en gambas erbij, je ziet de schelpjes zo opengaan
- Na ongeveer 15 minuten is dit heerlijk Spaans rijstgerecht klaar
Dien meteen op, smakelijk!
P.S. Je kan natuurlijk ook dit traditioneel Spaans rijstgerecht maken met grijze garnalen en Zeeuwse mosselen.