Rijst met groene saus en venusschelpjes (Arroz Verde con Almejas)
28 augustus 2017 

Rijst met groene saus en venusschelpjes (Arroz Verde con Almejas)

Rijstgerechten zijn in de Spaanse keuken niet weg te denken. Rijstgerechten maak je alleen met de beste rijst en de beste verse Spaanse ingrediënten zoals olijfolie en heerlijke almejas. Met dit Spaans rijstrecept uit Cadiz proef je de Atlantische oceaan met de verse venusschelpjes (almejas) en gambas. In restaurant “La Marea” in Cadiz staat dit rijstgerecht op de kaart als huisspecialiteit. Het is een eenvoudig en snel klaar gemaakt Spaans rijstgerecht. 

Recept: Rijst met groene saus en venusschelpjes

  • paella rijst400 gr
  • caldo de pescado (visbouillon) – 1,5 l
  • almejas – 400 gr
  • gepelde gambas – 250 gr
  • teentjes knoflook – 3 à 4 teentjes
  • sjalot – 4
  • extra vierge olijfolie – 150 cl
  • peper en zout
  • gehakte peterselie – 4 à 5 eetlepels

 

rijstrecepten: arroz verde con almejas

Werkwijze

  • Hak de 4 teentjes knoflook en sjalot en stoof ze samen lichtbruin aan in een pan
  • Doe dan de caldo de pescado erbij en breng aan de kook
  • Voeg dan de rijst en peterselie er bij
  • Kruid met peper en zout
  • Laat gedurende ongeveer 6 minuten sudderen
  • Voeg dan de almejas (venusschelpjes) en gambas erbij, je ziet de schelpjes zo opengaan
  • Na ongeveer 15 minuten is dit heerlijk Spaans rijstgerecht klaar

 

Dien meteen op, smakelijk!

P.S. Je kan natuurlijk ook dit traditioneel Spaans rijstgerecht maken met grijze garnalen en Zeeuwse mosselen.

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen