Deze Spaanse bloedworst is een geliefde tapas in Spanje . Deze wordt vaak geserveerd met eieren of gewoon als hapje op een tapasplank. De iets sterkere smaak van deze bloedworst zorgt voor een smaak bom in de mond.
Recept- Roerei van morcilla bloedworst met pijnboompitten en appel (revuelto de morcilla)
- morcilla bloedworsten - 3 middelgrote
- qppel - 1
- ananas - 50 gr
- eieren - 4
- olijfolie extra vierge - eigen smaak
- hele piquillo pepers - 4
Werkwijze
- snij de bloedworst in schijfjes
- verhit een pan met de olijfolie extra vierge
- bak de stukjes in de pan en hak geleidelijk aan in fijne stukjes met een houten lepel
- voeg de pijnboompitten toe en roer door elkaar
- zorg dat deze niet aanbranden
- voeg de in blokjes gesneden appel en ananas toe en stoof enkele minuten
- voeg nu de eieren toe en roer tot deze gaar zijn en een roerei worden
- neem een langwerpig bord en een ronde vorm
- vul de vorm met het roerei
- leg in elke hoek een piquillo peper als afwerking van het bord
- haal de vorm weg en presenteer warm