Roerei van morcilla bloedworst (revuelto de morcilla)
28 februari 2022 

Roerei van morcilla bloedworst (revuelto de morcilla)

Deze Spaanse bloedworst is een geliefde tapas in Spanje . Deze wordt vaak geserveerd met eieren of gewoon als hapje op een tapasplank. De iets sterkere smaak van deze bloedworst zorgt voor een smaak bom in de mond.

Recept- Roerei van morcilla bloedworst met pijnboompitten en appel (revuelto de morcilla)

  • morcilla bloedworsten - 3 middelgrote
  • qppel - 1
  • ananas - 50 gr
  • eieren - 4
  • olijfolie extra vierge - eigen smaak
  • hele piquillo pepers - 4



Werkwijze

  • snij de bloedworst in schijfjes
  • verhit een pan met de olijfolie extra vierge
  • bak de stukjes in de pan en hak geleidelijk aan in fijne stukjes met een houten lepel
  • voeg de pijnboompitten toe en roer door elkaar
  • zorg dat deze niet aanbranden
  • voeg de in blokjes gesneden appel en ananas toe en stoof enkele minuten
  • voeg nu de eieren toe en roer tot deze gaar zijn en een roerei worden
  • neem een langwerpig bord en een ronde vorm
  • vul de vorm met het roerei
  • leg in elke hoek een piquillo peper als afwerking van het bord
  • haal de vorm weg en presenteer warm


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen