Serrano ham met gemarineerde perzik, een goede manier om zoet met zout te combineren. De zoete perzik samen met de zoute Spaanse serrano ham geeft een lekkere smaaktoets. De sleutel van dit smaaksucces ligt in de perzik marinade, waaraan je ook vanille of kaneel kunt toevoegen om de tapa een nog exotischer tintje te geven. Deze tapa is een heerlijke combinatie van vlees en fruit die altijd werkt. Het is verfrissend op die zomerdagen waar je door de hitte lichte en frisse recepten wilt.
Recept: Serrano ham met gemarineerde perzik
- perziken – 6
- plakjes serranoham 16
- een bosje rucola
- sherryazijn– 4 eetlepels
- extra vierge olijfolie – 8 eetlepels
- olijfolie, zout en peper
Werkwijze
- Blancheer het fruit in een pan met kokend water
- Schil nu de perziken zonder problemen
- Eenmaal geschild, snij ze in vieren
- Meng in een kom de sherryazijn met de olijfolie
- Leg de schijfjes perzik in de kom
- Laat ze 15 minuten marineren
- Vul tapa kommetjes met plakjes serranoham, stukjes perzik en rucola
- Of neem een sneetje serrano en prik er een stukje perzik op
- Geef nog wat kruiding