Sinaasappel Flan (Flan de naranja)

Recept Sinaasappel Flan

  • Suiker – 300 gr
  • Eieren – 4
  • Eidooiers – 2
  • Geraspte schil van een sinaasappel – 1
  • Vers sinaasappelsap  – 6 dl

Werkwijze

  1. Breng 1,25 dl water aan de kook met de helft van de suiker en laat de siroop indikken tot een goudbruine karamel
  2. Schenk de karamel in 4 vormpjes en draai de vormpjes rond, om ook de rand met karamel te bedekken
  3. Roer de rest van de suiker met sinaasappelrasp door de losgeklopte eiéren en de eierdooiers
  4. Breng het sinaasappelsap aan de kook, laat het iets afkoelen en roer het door de romige eieren
  5. Giet de room door een fijne zeef en verdeel het mengsel over de 4 vormpjes
  6. Zet deze in een met laagje water gevulde ovenschaal in de op 150° C voorverwarmde oven
  7. Haal de flans er na 50 minuten uit
  8. Laat ze afkoelen en zet ze daarna 1 nacht in de koelkast
  9. Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en stort ze op dessertbordje
  10. Serveer met vers fruit naar smaak