Spaanse Lamsstoofschotel ( Caldereta de Cordero)
Spaanse lamsstoofschotel , een heerlijk stoofpotje dat je zowel als volwaardig gerecht kan consumeren maar evengoed als tapa. Dit gerecht bestaat uit gezonde verse groenten en heerlijk lamsvlees. Met de juiste kruiden en bereiding maak je van dit recept een topgerecht.
Recept Spaanse Lamsstoofschotel
- Lamsvlees – 1,5 kg
- Verse chorizo – 200 gr
- Knoflook – 3 teentjes
- Ui – 1
- Garbanzos Kikkererwten( gekookt) – 400 gr
- Prei – 1 stengel
- Wortelen – 2
- Rode paprika – 1
- Tomaten – 2
- Middelgrote aardappelen – 2
- Erwtjes – 50 gr
- Gebakken korstjes brood – 100 gr
- Witte wijn – 1 glas
- Groene paprika – 2
- Zachte paprikapoeder – snuifje
- Saffraan – 2 draadjes
- Laurier – 1 blaadje
- Komijn – snuifje
- Olijfolie extra vierge
- Peper en zout
Werkwijze
- Snij het lamsvlees in stukjes
- Wrijf het vlees in met peper en zout
- Neem een diepere Spaanse pan (Sarten Honda)
- Goede scheut olijfolie erin en verwarmen tot max 170 graden
- Bak het lamsvlees in stukjes aan
- Voeg knoflook, ui, paprika en de korstjes brood toe
- Daarna de prei, wortels, kruiden en de klein gesneden stukjes tomaat
- Laat even sudderen
- Giet 2 liter water erover en laat inkoken
- Laat dit sudderen tot het vlees mals is
- Voeg dan saffraan toe en een glas wijn
- De geschilde aardappelen gaar koken in apart potje
- Bak de chorizo apart
- Voeg aardappelen en chorizo toe aan de rest
- Op het einde de erwtjes en de gekookte kikkererwten
- Laat alles nog 10 min door pruttelen