Spaanse gehaktballetjes
05 maart 2020 

Spaanse gehaktballetjes "Albóndigas Caseras"

Tapa “Albondigas Caseras” staat in iedere Spaanse tapasbar op het tapabord. Dit is een Spaans recept met veel knoflook en nootmuskaat en is zeer eenvoudig klaar te maken. We kiezen in dit Spaans recept ook om 3 soorten vleesgehakt te gebruiken, dit om een heerlijke smaak te verkrijgen.

Recept Albondigas Caseras ( Spaanse gehaktballetjes )

  • Rundergehakt – 225 gr
  • Kalfsgehakt –450 gr
  • Varkensgehakt – 225 gr 
  • Paneermeel  – 125 gr
  • Knoflook fijngehakt – 5 teentjes
  • Eieren – 2
  • Nootmuskaat – 1/2 theelepel
  • Zout – 2 theelepel
  • Vers gemalen peper – 3/4 theelepel 
  • Bloem om te bestuiven
  • Olijfolie60 ml
  • Middelgrote ui grofgehakt – 1
  • Groene paprika in reepjes – 1
  • Tomaat grofgehakt, ontveld –1
  • Droge witte wijn – 130 ml
  • Kippenbouillon  – 180 ml
  • Zout – naar smaak
  • Vers gemalen peper – naar smaak

Werkwijze

  1. Roer in een schaal de diverse gehaktsoorten door elkaar met het paneermeel, de knoflook, de eieren, nootmuskaat, zout en peper
  2. Vorm er balletjes mee, de grootte van een bitterbal en bestuif deze met de bloem
  3. Verhit de olijfolie in een ruime pan
  4. Bak de gehaktballetjes hierin aan alle kanten goed bruin
  5. Voeg dan de ui, het overgebleven teentje knoflook en de paprika toe en laat dit alles pruttelen tot de ui zacht is
  6. Doe de tomaat, wijn, bouillon, zout en peper erbij
  7. Afdekken en 45 min laten pruttelen

Deze Spaanse tapa kan je op voorhand klaar maken. Voor gebruik kan je vuurvaste kommetjes in aardewerk vullen en opwarmen in (micro)oven.

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Gre
Door

Gre

op 29 Dec 2020

Dank voor de heerlijke recepten ! Fijne Jaarwisseling en een Gezond Goed 2021 Mvg Hasta Luego

Verbeke björn
Door

Verbeke björn

op 17 Mar 2021

Super!! de gerechten eenvoudig maar overheerlijk doe zo verder wij kijken alvast uit naar het volgende gerechtje! Top!

Reactie plaatsen