Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas con salsa tomate

Spaanse gehaktballetjes met een pittige tomatensaus of “albóndigas con salsa tomate” kan je in bijna iedere Spaanse tapasbar bestellen. De Spaanse gehaktballen worden meestal gemaakt met een mengeling van runds-, varkens- en lamsvlees. Deze worden gekruid met de speciale “albóndigas kruiden” die je in Nederland en België online kan bestellen bij de Spaanse winkel Shopandalucia. Ik geef je hier een echt authentiek Spaans recept mee van dit heerlijk tapa gerecht 

Recept Albóndigas

  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje broodkruimel
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel zout
  • 1 soeplepel albóndigas kruiden
  • fijngehakte peterselie
  • 500 gr runds, kalfs, lams of varkensvlees of gemengd
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook fijngehakt

Recept salsa tomate

  • 1 soeplepel extra vierge olijfolie
  • 1 kleine fijngesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 potje tomate frito (400gr)
  • 1 laurierblad
  • beetje zout
  • tijm, basilicum, oregano

albondigas maken

 

Werkwijze Spaanse Gehaktballetjes

  • Meng de melk en het broodkruim in een kom
  • Doe er het losgeklopt ei, zout, albondigas kruiden en de peterselie bij
  • Meng dit alles zeer goed met de knoflook, het gehakt vlees en de gesnipperde ui
  • Maak van de goed gemengde vleesmassa balletjes die niet te groot zijn
  • Je kan de vleesballetjes nu bakken in de oven gedurende 20 à 25 minuten of..
  • frituren in een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn

 

Werkwijze Salsa Tomate

  • Bak ui en knoflook in een pan met 1 eetlepel olijfolie op een matig tot zacht vuur ong. 6 minuten
  • Voeg het potje tomate frito samen met de kruiden er aan toe
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat alles 20 minuten sudderen tot de saus aangedikt is

 

Tip

** Serveer deze heerlijke tapa in mooie tapa kommetjes versiert met een blaadje peterselie. Je kan de kommetjes altijd in de microwave terug opwarmen vooraleer je ze aan de gasten opdient.

 

P.S.  Je mag altijd je bevindingen achter laten in de reacties wanneer je dit recept uitgeprobeerd hebt, altijd tof om te horen hoe sterk je bent als Spaanse kok !

Comment Section

4 reacties op “Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas con salsa tomate


Door Marion Corstjens op 24 juni 2017

Estos son mucho más sabroso que el de Holanda


Door Carine Wilder op 26 augustus 2017

ze zijn echt heel lekker en vallen bij iedereen in de smaak.bedankt voor het recept


Door dirk op 17 september 2017

Het doet me plezier dat jullie genoten hebben van dit recept, smakelijk!


Door Yvonne van Geene op 30 november 2017

Wij eten deze al jaren en ook geregeld als hoofd gerecht dan met stokbrood en gebakken aubergine , smmakt heerlijk . Vsn de schoonmoeder van mijn zus die in Andalusië woonde ( maar helaas overleden is )

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.