arrow_drop_up arrow_drop_down
2 april 2020 

Spaanse gehaktballetjes - Albóndigas con salsa tomate

Spaanse gehaktballetjes met een pittige tomatensaus of “albóndigas con salsa tomate” kan je in bijna iedere Spaanse tapasbar bestellen. De Spaanse gehaktballen worden meestal gemaakt met een mengeling van runds-, varkens- en lamsvlees. Deze worden gekruid met de speciale “albóndigas kruiden” die je in Nederland en België online kan bestellen bij de Spaanse winkel Shopandalucia. Ik geef je hier een echt authentiek Spaans recept mee van dit heerlijk tapa gerecht 

Recept Spaanse gehaktballetjes

  • melk – 1/2 kopje
  • broodkruimel – 1/2 kopje
  • ei – 1 groot
  • zout – 1 theelepel 
  • albóndigas kruiden 1 soeplepel
  • fijngehakte peterselie
  • runds, kalfs, lams of varkensvlees of gemengd – 500 gr
  • ui – 1
  • teentje knoflook fijngehakt – 1 teentje

Recept salsa tomate

albondigas maken

 

Werkwijze

  • Meng de melk en het broodkruim in een kom
  • Doe er het losgeklopt ei, zout, albondigas kruiden en de peterselie bij
  • Meng dit alles zeer goed met de knoflook, het gehakt vlees en de gesnipperde ui
  • Maak van de goed gemengde vleesmassa balletjes die niet te groot zijn
  • Je kan de vleesballetjes nu bakken in de oven gedurende 20 à 25 minuten of..
  • frituren in een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn

 

Werkwijze Salsa Tomate

  • Bak ui en knoflook in een pan met 1 eetlepel olijfolie op een matig tot zacht vuur ong. 6 minuten
  • Voeg het potje tomate frito samen met de kruiden er aan toe
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat alles 20 minuten sudderen tot de saus aangedikt is

 

Tip

** Serveer deze heerlijke tapa in mooie tapa kommetjes versiert met een blaadje peterselie. Je kan de kommetjes altijd in de microwave terug opwarmen vooraleer je ze aan de gasten opdient.

 

P.S.  Je mag altijd je bevindingen achter laten in de reacties wanneer je dit recept uitgeprobeerd hebt, altijd tof om te horen hoe sterk je bent als Spaanse kok !

Over de schrijver
Marion Corstjens
Door

Marion Corstjens

op 24 June 2017

Estos son mucho más sabroso que el de Holanda

Carine Wilder
Door

Carine Wilder

op 26 August 2017

ze zijn echt heel lekker en vallen bij iedereen in de smaak.bedankt voor het recept

dirk
Door

dirk

op 17 September 2017

Het doet me plezier dat jullie genoten hebben van dit recept, smakelijk!

Yvonne van Geene
Door

Yvonne van Geene

op 30 November 2017

Wij eten deze al jaren en ook geregeld als hoofd gerecht dan met stokbrood en gebakken aubergine , smmakt heerlijk . Vsn de schoonmoeder van mijn zus die in Andalusië woonde ( maar helaas overleden is )

BestLavina
Door

BestLavina

op 20 July 2019

I have noticed you don't monetize genietandalusie.nl, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia's tools

Reactie plaatsen