Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

Spaanse Hamkroketten

Spaanse hamkroketten of croquetas de jamón zie je in Spanje overal op de lijst van de tapas staan. Tapas eten is hot en ook in Nederland en België steevast een moderne hype geworden in ons eetpatroon.Misschien wil je ook zelf eens deze heerlijke ham kroketten maken ? Daarom geven we hier een tradioneel Spaans hamkroketten recept waar je zeker mee kan scoren !

Spaanse Hamkroketten Recept voor 30 stuks

  • 75 gr boter
  • 1/2 geschilde en gesnipperde ui
  • 200 gr pata negra ham of Serrano ham
  • mespuntje nootmuskaat
  • 7,25 dl volle melk
  • 150 gr bloem
  • Snufje zout
  • 100 gr fijn broodkruim
  • 125 gr middelfijn broodkruim
  • 2 grote eieren
  • Extra vierge olijfolie ( om te frituren)

 

hamkroketten recept

 

Ham kroketten maken: recept

 

Voorbereiding vulling hamkroketten

  • Smelt de boter in een kookpot en fruit de uien
  • Voeg er de Spaanse ham,nootmuskaat en de helft van de melk bij
  • Breng alles aan de kook
  • Klop de bloem met de rest van de melk met een garde/klopper
  • Meng dit samen met het mengsel
  • Laat het 8 à 10 minuten pruttelen tot je een dikke pasta hebt
  • Zet de vulling voor de hamkroketten een nacht in de koelkast

Hamkroketjes maken

  • Bedek een bord met het fijn broodkruim en een tweede bord met het middelfijn broodkruim
  • Klop de eieren los in een soepbord
  • Van de vulling vormen we de kroketjes in de gewenste vorm
  • Rol ze meteen door het fijne kruim
  • Haal ze daarna door het losgeklopte ei
  • Rol ze tenslotte door het middelfijn broodkruim zodat de korst lekker dik wordt
  • Frituur nu de Spaanse hamkroketjes in de olijfolie gedurende 5 à 6 minuten op 190°C
  • Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier
  • Serveer ze met een beetje citroen en peterselie en een stukje Spaans brood

Smakelijk !

ham kroketten maken

 

P.S. Heb je dit recept uitgeprobeerd ? Geef in een reactie het resultaat, dat vinden we altijd leuk !

Comment Section

3 reacties op “Spaanse Hamkroketten


Door Michel Winderix op 9 oktober 2016

Heb er vandaag klaargemaakt. Superlekker. Heb de verhoudingen wat veranderd. De Serrano en Pata Negra samen gebruikt. Ideale tapa voor het kleine hongertje..Muy bien..!!


Door Dirk Tibax op 8 november 2016

Hoi Michel,

Tof dat je in de keuken begonnen bent aan dit heerlijk Spaans recept!


Door Nancy op 6 oktober 2017

Heerlijk recept en goed te doen! Heb naast Serranoham ook kleine hamblokjes erdoor gedaan.

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.