Spaanse tortilla is een populaire tapa in Spanje. Snel klaar te maken en je kan het zowel koud als warm opdienen. Met de handige exclusieve Spaanse tortilla pan is het echt een makkie om de aardappelomelet om te draaien tijdens het bakken. Er zijn verschillende varianten mogelijk.
Recept Spaanse tortilla
- Spaanse tortillapan : Dubbele pan die speciaal gebruikt wordt om tortilla’s te bakken.
- Olijfolie Extra Vierge ( éne kant van de pan voor de helft vullen)
- Grote aardappelen – 8
- Grote uien – 3
- Eieren – 12
- Peper en zout – naar smaak
- Knoflook – naar smaak
Werkwijze
- Verhit de olijfolie tot ongeveer 170 graden in de tortillapan
- Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm en frituur ze in de olijfolie, na 8 minuten doe je uien en knoflook er bij
- Ondertussen klop je de eieren los met zout en peper
- Na een totaal van 15 minuten haal je het aardappelmengsel met een spaan uit de pan en meng je het bij de eieren
- Laat nu genoeg olijfolie in de pan om de bodem te bedekken
- Nu doe je het volledige mengsel terug in de overgebleven olie en zet de tweede pan op de eerste
- Na 5 minuten draai je de dubbele pan om en na nog eens 5 minuten draai je ze nog eens om
- De pan losmaken en even kijken of de tortilla mooi bruin is aan beide kanten.
Tips
- Je kan bij dit recept ook allerlei groenten toevoegen zoals paprika’s , tomaten, aubergines en prei.
- Je kan de Spaanse tortilla opdienen in zijn geheel of in blokjes met een prikkertje bv.
- Spaanse tortilla kan je altijd klaar hebben staan om even op te warmen.