arrow_drop_up arrow_drop_down
2 april 2020 

Spaanse Vissoep

Spaanse vissoep is één van de meest opvallende gerechten uit de Spaanse keuken. Deze Spaanse vissoep wordt in principe gemaakt van verschillende soorten vis, groenten en soms ook van zeevruchten. In dit recept van Spaanse vissoep gebruiken we vooral merluza of heek en zeevruchten. De bereiding van dit Spaans recept zal niet teveel tijd in beslag nemen en is vrij eenvoudig.

Recept Spaanse Vissoep

  • Merluza/Heek –  750 gr
  • Hele mosselen –  250 gr
  • Almejas –  500 gr
  • Gepelde gambas – 500 gr
  • Uien – 2 stuks
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Caldo de Pescado (visbouillon) – 1 liter
  • Tomate Frito 2 eetlepels
  • Gehakte peterselie
  • Zout – naar eigen smaak
  • Pimentón dulce 1 theelepel
  • Pimentón Picante – 1 theelepel
  • Bloem – 1 theelepel
  • Extra Vierge Olijfolie

 

Werkwijze

 

  • Hak de uien en knoflook fijn en maak de mosselen en almejas zuiver.

Spaanse vissoep maken

  • Doe olijfolie in een kookpot en warm op, bak de knoflook en stoof de uien.

spaanse vissoep recept

  • Als de uien doorzichtig gestoofd zijn, voeg er dan de mosselen, almejas en gambas bij en bak alles samen.
  • Meng de bloem eronder en voeg dan de pimentón dulce en picante erbij. Zorg er wel voor dat deze niet verbrand.
  • Voeg dan de tomate frito en zout erbij

Spaanse vissoep maken met Spaanse ingrediënten

  • Giet dan de visbouillon of caldo de pescado in de pot en laat ongeveer 3 minuten pruttelen

Spaanse vissoep

  • Snij de merluza of heek in stukken
  • Laat alles nu met deksel op de pot ongeveer 10 minuten koken
  • Dien de Spaanse vissoep op en bestrooi met peterselie
  • Smakelijk!

TIP: Je kan natuurlijk ipv de heek een andere vissoort kiezen.

Spaanse ingrediënten

Heerlijk toch al die Spaanse gerechten en al die recepten om die heerlijke Spaanse lekkernijen te kunnen bereiden. Maar je moet natuurlijk wel de juiste Spaanse ingrediënten gebruiken! Uitgezonderd de verse producten kan je bijna al de andere ingrediënten in onze Spaanse webwinkel terugvinden. Wij kopen ze hier in Andalusië bij de juiste producent en versturen ze naar jou thuis binnen de 24 uur.

 

Over de schrijver
h du Breuil
Door

h du Breuil

op 26 June 2017

nu dat gaan we dan een keer uit proberen bedank voor dit recept

Maryse
Door

Maryse

op 11 August 2017

Overheerlijk !!!! Dankjewel voor het recept van dit gemakkelijke en superlekkere gerecht :-)

Katrien
Door

Katrien

op 13 August 2017

Vandaag dit gerecht gemaakt met mosselen, sint jacobsvruchten, zalm en schelvisfilet. Om vingers en duimen van af te likken, hemelslekker !!!!

Bob De Beuckelaer
Door

Bob De Beuckelaer

op 4 March 2018

Almejas?

An Symoen
Door

An Symoen

op 29 August 2018

Venusschelpen

debeuckelaerrobert@gmail.com
Door

debeuckelaerrobert@gmail.com

op 10 April 2020

Heb ik gebruikt zeer lekker,week er na fiduea gekookt mis mijn verlof in Spanje

Reactie plaatsen