Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

Spaanse Vissoep, heerlijke vissoep met zeevruchten

Spaanse vissoep is één van de meest opvallende gerechten uit de Spaanse keuken. Deze Spaanse vissoep wordt in principe gemaakt van verschillende soorten vis, groenten en soms ook van zeevruchten. In dit recept van Spaanse vissoep gebruiken we vooral merluza of heek en zeevruchten. De bereiding van dit Spaans recept zal niet teveel tijd in beslag nemen en is vrij eenvoudig.

Recept Spaanse Vissoep

 

Bereiden van Spaanse vissoep

 

  • Hak de uien en knoflook fijn en maak de mosselen en almejas zuiver.

Spaanse vissoep maken

  • Doe olijfolie in een kookpot en warm op, bak de knoflook en stoof de uien.

spaanse vissoep recept

  • Als de uien doorzichtig gestoofd zijn, voeg er dan de mosselen, almejas en gambas bij en bak alles samen.
  • Meng de bloem eronder en voeg dan de pimentón dulce en picante erbij. Zorg er wel voor dat deze niet verbrand.
  • Voeg dan de tomate frito en zout erbij

Spaanse vissoep maken met Spaanse ingrediënten

  • Giet dan de visbouillon of caldo de pescado in de pot en laat ongeveer 3 minuten pruttelen

Spaanse vissoep

  • Snij de merluza of heek in stukken
  • Laat alles nu met deksel op de pot ongeveer 10 minuten koken
  • Dien de Spaanse vissoep op en bestrooi met peterselie
  • Smakelijk!

TIP: Je kan natuurlijk ipv de heek een andere vissoort kiezen.

Spaanse ingrediënten

Heerlijk toch al die Spaanse gerechten en al die recepten om die heerlijke Spaanse lekkernijen te kunnen bereiden. Maar je moet natuurlijk wel de juiste Spaanse ingrediënten gebruiken! Uitgezonderd de verse producten kan je bijna al de andere ingrediënten in onze Spaanse webwinkel terugvinden. Wij kopen ze hier in Andalusië bij de juiste producent en versturen ze naar jou thuis binnen de 24 uur.

 

Comment Section

3 reacties op “Spaanse Vissoep, heerlijke vissoep met zeevruchten


Door h du Breuil op 26 juni 2017

nu dat gaan we dan een keer uit proberen bedank voor dit recept


Door Maryse op 11 augustus 2017

Overheerlijk !!!! Dankjewel voor het recept van dit gemakkelijke en superlekkere gerecht 🙂


Door Katrien op 13 augustus 2017

Vandaag dit gerecht gemaakt met mosselen, sint jacobsvruchten, zalm en schelvisfilet.
Om vingers en duimen van af te likken, hemelslekker !!!!

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.