Spaanse Vissoep

Spaanse vissoep is één van de meest opvallende gerechten uit de Spaanse keuken. Deze Spaanse vissoep wordt in principe gemaakt van verschillende soorten vis, groenten en soms ook van zeevruchten. In dit recept van Spaanse vissoep gebruiken we vooral merluza of heek en zeevruchten. De bereiding van dit Spaans recept zal niet teveel tijd in beslag nemen en is vrij eenvoudig.

Recept Spaanse Vissoep

  • Merluza/Heek –  750 gr
  • Hele mosselen –  250 gr
  • Almejas –   500 gr
  • Gepelde gambas – 500 gr
  • Uien – 2 stuks
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Caldo de Pescado (visbouillon) – 1 liter
  • Tomate Frito 2 eetlepels
  • Gehakte peterselie
  • Zout – naar eigen smaak
  • Pimentón dulce 1 theelepel
  • Pimentón Picante – 1 theelepel
  • Bloem – 1 theelepel
  • Extra Vierge Olijfolie

Werkwijze

  • Hak de uien en knoflook fijn en maak de mosselen en almejas zuiver.

  • Doe olijfolie in een kookpot en warm op, bak de knoflook en stoof de uien.

  • Als de uien doorzichtig gestoofd zijn, voeg er dan de mosselen, almejas en gambas bij en bak alles samen.
  • Meng de bloem eronder en voeg dan de pimentón dulce en picante erbij. Zorg er wel voor dat deze niet verbrand.
  • Voeg dan de tomate frito en zout erbij

  • Giet dan de visbouillon of caldo de pescado in de pot en laat ongeveer 3 minuten pruttelen

  • Snij de merluza of heek in stukken
  • Laat alles nu met deksel op de pot ongeveer 10 minuten koken
  • Dien de Spaanse vissoep op en bestrooi met peterselie
  • Smakelijk!

TIP: Je kan natuurlijk ipv de heek een andere vissoort kiezen.

Spaanse ingrediënten

Heerlijk toch al die Spaanse gerechten en al die recepten om die heerlijke Spaanse lekkernijen te kunnen bereiden. Maar je moet natuurlijk wel de juiste Spaanse ingrediënten gebruiken! Uitgezonderd de verse producten kan je bijna al de andere ingrediënten in onze Spaanse webwinkel terugvinden. Wij kopen ze hier in Andalusië bij de juiste producent en versturen ze naar jou thuis binnen de 24 uur.