Stokbrood met chorizo en kwarteleitjes (Baguette con chorizo y huevos de Cordoniz)

Stokbrood met chorizo en kwarteleitjes (Baguette con chorizo y huevos de Cordoniz)

Stokbrood met chorizo, serranoham en kwarteleitjes bij het ontbijt of lunch geeft een mens kracht om aan een nieuwe dag te beginnen. We gebruiken bij dit recept de best mogelijke chorizo die verkrijgbaar is in Spanje en in onze Spaanse onlineshop “Chistorra Bellota Ibérico“. Ook kruiden we dit stokbrood met chorizo af met de enig echte “pimenton de la Vera”.

Smakelijk !

Recept Stokbrood met chorizo en kwarteleitjes

  • Sneden stokbrood schuin gesneden ca 5 mm dik – 12
  • Bakchorizo worstjes – 24
  • Olijfolie extra vierge – 30 ml
  • Kwarteleitjes – 12
  • Jamon Serrano12 sneetjes
  • Milde paprikapoedernaar smaak
  • Zout – naar smaak
  • Peper – naar smaak
Baguette met chorizo en kwarteleitje

Baguette met chorizo en kwarteleitje

Werkwijze

  1. Bak in een pannetje de chorizo Ibérico in een beetje olijfolie
  2. De kwarteleitjes voorzichtig bakken op een matig vuur
  3. Verhit de grill op hoogste stand
  4. Leg de sneden stokbrood op een bakplaat
  5. Rooster het stokbrood aan beide kanten goudbruin
  6. Beleg de sneetjes stokbrood met de sneetjes serrano ham, de gebakken chorizo en daarop de kwarteleitjes
  7. Bestuif met de kruiden (paprikapoeder, zout, peper )
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen