Heerlijk Spaans stoofpotje met rijst en artisjok, aangevuld met doperwten en gambas. We gebruiken in dit recept een mindere hoeveelheid ui en tomaat dan gewoonlijk om zo de andere smaken beter naar voor te brengen. Voor de rijst kan je best de bomba rijst kiezen. Deze lekkere “Arroz Caldoso” kan je best serveren in diepe kommetjes en geef er zeker lekker boerenbrood bij. Zo kan je het brood deppen in dit Spaanse bouillon gerecht. Smakelijk !
Recept – Stoofpotje met rijst – Arroz Caldoso artisjokken
- Artisjokken – 4
- Citroensap
- Extra Vierge Olijfolie – 30 ml
- Rijpe Tomaten – 2
- Gambas gepeld – 200 gr
- Sjalot fijngesneden – 1
- Fijngehakt knoflook – 2 tenen
- Caldo pescado Visbouillon – 2 liter
- Saffraandraadjes – 4
- Doperwten – 80 gr
- Tuinbonen – 80 gr
- Bomba Rijst – 200 gr
- Zeezout
- Tuinbonen – 80 gr
Werkwijze
- Maak de artisjokken schoon
- Snij ze in 8 deeltjes en leg ze in in een kom water met citroensap
- Ontvel de tomaten
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een kom en bak een paar minuten de artisjokken zodat ze zachter worden
- Schep ze uit de kom en leg opzij
- Doe nu in de olijfolie de sjalot, knoflook en tomaten
- Laat alles 10 minuten sudderen op laag vuur
- Voeg nu 1 liter caldo pescado toe samen met de saffraan
- Laat alles 3 minuten op laag vuur koken
- Doe nu de doperwten en tuinbonen in de pan
- Roer de rijst er door met de rest van de caldo pescado en een beetje zout
- Doe ook de artisjokken erbij en laat alles nog 14 minuten koken op laag vuur
- Roer af en toe
- Als slot voeg je de gepelde gambas toe en kook verder tot de rijst beetgaar is
- Zorg dat de bouillon tot de helft is ingekookt
- Serveer dan meteen dit stoofpotje met rijst