Timbal van Kip (timbal de pollo)
Timbal van kip is een gerecht met veel magie op je bord. Door de manier van presentatie en de combinatie van verschillende smaken is dit een voltreffer als gerecht waarmee je kan uitpakken. Door het gebruik van de beste Spaanse ingrediënten verkrijg je een lekker gerecht met uitmuntende smaken.
Recept - Timbal van kip (timbal de pollo)
- kippenbouillon - 500 ml
- tomate frito - 2 eetlepels
- appellikeur - 1 glas
- olijfolie extra vierge - 2 eetlepels
- appel - 4
- kippenborsten - 4
- wortels - 100 gr
- ui - 100 gr
- prei - 100 gr
- mosterd - 1 eetlepel
- tijm - 1 koffielepel
Werkwijze
- snij de kippenborsten vooraf in fijne reepjes
- neem een braadpan en verhit met de olijfolie extra vierge
- bak de kippenreepjes
- zodra de reepjes bijna klaar zijn giet je een scheutje appellikeur over het geheel en laat je dit mee verdampen
- kruid af met de tijm
- voeg de tomate frito en de mosterd doe en laat enkele minuten verder garen
- neem de pan even van het vuur
- snij de appels in dunne cirkels (deze komen op het einde tussen de toren die we zullen maken )
- stoof ze even in een pan met wat olijfolie
- haal de appelschijven uit de pan
- snij de ui, de wortel en de prei in schijfjes
- stoof dit alles in dezelfde pan als de appels
- voeg na enkele minuten de kippen bouillon toe en laat gedurende 15 minuten pruttelen
- giet de groenten af en laat ze even uitlekken
- neem een bord naar voorkeur
- neem nu een cilindrische vorm (bij voorkeur van metaal)
- zet de vorm in het midden van het bord
- leg als eerste laag de kip en duw een beetje aan
- bedek met de groenten
- vervolgens leg je de appelschijfjes bovenop
- herhaal deze drie lagen tot je zelf de toren hoog genoeg vind en deze ook mooi vorm geeft op het bord
- eindig met appelschijfjes
- versier met een takje tijm en serveer warm