Tonijnsalade El Moje of Mojete is een typisch Spaans recept van de regio Murcia. De bijzonderheid aan dit recept is, dat het gemaakt wordt met ingeblikte tomaten.
Uiteraard kan je ook voor verse tomaten kiezen maar zorg er dan wel voor dat je ze pelt. Op zomerse dagen smaakt deze tonijnsalade met tomaten en ei heel lekker.
En de reden waarom er ingeblikte tomaten gebruikt worden, is omdat deze minder zurig zijn dan verse tomaten.
Recept Tonijnsalade El Moje
- ui – 1
- gepelde tomaten – 780 gr
- tonijn in blik – 550 gr
- zwarte ontpitte olijven – 150 gr (groene mag uiteraard ook)
- hardgekookte eieren – 2
- extra vierge olijfolie – 3 eetlepels
- zout – snuifje
- Stukjes brood om te begeleiden
Werkwijze
- Kook de eieren gaar
- Snij de tomaten in kleine stukjes
- Snij de ui en eieren zoals je wil
- Laat de tonijn uitlekken in een uitlek vergiet
- Doe de tomaten in een bord, voeg de uien, eieren, snuifje zout en gehalveerde olijven bij
- Giet de extra vierge olijfolie erop
- Zet alles in de koelkast zodat de salade goed fris kan opgediend worden.
Smakelijk!
Jos Kleerebezem
op 05 Aug 2016Dirk Tibax
op 09 Aug 2016Gina
op 23 Aug 2016danny
op 23 Aug 2016Dirk Tibax
op 28 Sep 2016Vera Geeraerts
op 22 Jul 2017Herman
op 18 Aug 2017Karel
op 07 May 2018Olga
op 19 Jul 2018Nel
op 31 Jul 2018Nel
op 31 Jul 2018José
op 28 Jul 2019Mariana
op 08 Aug 2020