Tonijnsalade El Moje
Tonijnsalade El Moje of Mojete is een typisch Spaans recept van de regio Murcia. De bijzonderheid aan dit recept is, dat het gemaakt wordt met ingeblikte tomaten.
Uiteraard kan je ook voor verse tomaten kiezen maar zorg er dan wel voor dat je ze pelt. Op zomerse dagen smaakt deze tonijnsalade met tomaten en ei heel lekker.
En de reden waarom er ingeblikte tomaten gebruikt worden, is omdat deze minder zurig zijn dan verse tomaten.
Recept Tonijnsalade El Moje
- ui – 1
- gepelde tomaten – 780 gr
- tonijn in blik – 550 gr
- zwarte ontpitte olijven – 150 gr (groene mag uiteraard ook)
- hardgekookte eieren – 2
- extra vierge olijfolie – 3 eetlepels
- zout – snuifje
- Stukjes brood om te begeleiden
Werkwijze
- Kook de eieren gaar
- Snij de tomaten in kleine stukjes
- Snij de ui en eieren zoals je wil
- Laat de tonijn uitlekken in een uitlek vergiet
- Doe de tomaten in een bord, voeg de uien, eieren, snuifje zout en gehalveerde olijven bij
- Giet de extra vierge olijfolie erop
- Zet alles in de koelkast zodat de salade goed fris kan opgediend worden.
Smakelijk!