Tortilla de Verduras (groenten tortilla)
Wie kent de traditionele Spaanse tortilla niet? Een dikkere omelet met ei,olijfolie extra vierge en aardappelen. In dit recept doen we het eens anders. We vervangen de aardappelen door een aantal groenten.
Recept - Tortilla de verduras (groenten tortilla)
- eieren - 6
- wortels - 2
- sperziebonen - 250 gr
- ui - 1/2
- rode paprika - 1/2
- mais - 1 blikje
- groenten bouillon - 250 ml
- zeezout - naar eigen smaak
- zwarte peper - naar eigen smaak
- oregano - 1 koffielepel
- olijfolie extra vierge - flinke scheut
Werkwijze
- zorg eerst en vooral dat de groenten klaar zijn
- kook vooraf de sperziebonen beetgaar
- snij de wortel ui en paprika in fijne blokjes
- verhit een tortilla pan met een flinke scheut olijfolie extra vierge en voeg de ui, paprika en wortel toe
- stoof deze tot ze gaar zijn
- voeg nu de groenten bouillon, peper, zeezout en de oregano toe en kook het geheel enkele minuten
- giet de groenten af en doe ze in een ruime kom
- voeg de beetgare sperziebonen en de uitgelekte mais toe en meng alles goed door elkaar
- klop in een andere kom de eiwitten stijf en voeg een voor een de eidooiers toe
- klop tot alles goed gemengd is
- voeg het groenten mengsel toe aan de eieren en roer alles goed onder
- neem de tortilla pan en verhit opnieuw in 1 kant een flinke scheut olijfolie
- zodra de olie heet is giet je het mengsel in de pan
- zet na enkele minuten het vuur wat lager en bedek de tortilla met de andere kant van de pan
- draai na 2 minuten de pan om en bak de andere kant van de tortilla
- zodra de tortilla langs beide kanten goudbruin is schuif je deze voorzichtig op een bord
- snij in punt stukken en serveer warm