Een heerlijke variant van onze traditionele aardappel tortilla. Wij maken nu een mini variant met als basis aardappelen, deze mini aardappel tortillas zijn ideale tapas voor de namiddag of als hapje bij een heerlijke aperitief.
Recept - Tortilla met prei en spek
- aardappelen - 4
- prei - 1 grote stronk
- spek - 150 gr
- eidooiers - 2
- olijfolie extra vierge - scheutje
- zout - snuifje
- verse peterselie - optioneel
Werkwijze
- schil de aardappelen en was ze grondig
- snijd ze in kleine vierkantjes en kook ze in kokend water met een snuifje zout
- was de prei zeer goed en hak hem vervolgens zeer fijn
- stoof hem aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie extra vierge
- snijd intussen het spek in fijne reepjes en voeg toe aan de prei en stoof mee gedurende 5 minuten
- giet de aardappelen af en doe ze in een kom
- voeg de eidooiers toe samen met een snuifje zout
- roer alles onder en zorg ervoor dat je de aardappel vierkantjes heel laat en niet te veel breekt
- meng de prei en het spek toe en roer alles voorzichtig onder het aardappel - ei mengsel
- neem een heel kleine koekenpan en bak met zo weinig mogelijk vetstof kleine pannenkoekjes van het mengsel tot ze goudbruin zien aan beide kanten (u kan hiervoor een mini tortilla pan voor kiezen)
- bestrooi ze eventueel met wat verse peterselie