Tortilla met spinazie en champignons (Tortilla espinacas y champiñones)
Tortilla met spinazie en champignons kan je serveren als tapa of als een gezonde middaglunch. Deze Spaanse specialiteit is een gezonde mix van groenten en eiwitten. Bovendien is het snel te bereiden en kan je ze altijd op voorhand maken. Zo kan je altijd snel een heerlijke Spaanse tapa te voorschijn toveren. Even opwarmen en smullen maar.
Recept Tortilla met spinazie en champignons
- Spaanse olijfolie extra vierge – 30 ml
- Sjalotten fijn gesnipperd – 3
- Verse champignons in plakjes – 350 gr
- Verse spinazie, gewassen en steeltjes verwijderen – 300 gr
- Zout – naar smaak
- Peper – naar smaak
- Amandelschaafsel geroosterd – 50 gr
- Eieren – 5
- Verse peterselie gehakt – 30 mg
- Koud water – 30 ml
- Geraspte manchego – 85 gr
- Gebruik een dubbele tortillapan
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in de tortillapan en fruit hierin de sjalot al roerend 5 min. zacht
- Voeg de champignons toe en bak deze mee een 4 tal min.
- Voeg de spinazie toe en al roerend 4 min. mee bakken
- Zet het vuur iets lager
- Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Roer de amandel schaafsels eronder
- Klop de eieren met de peterselie, het water, de geraspte kaas en zout en peper naar smaak
- Giet het mengsel bij de groenten in de pan
- Bak de tortilla 5 à 8 min. tot de onderkant gestold en lichtbruin is
- Til de rand af en toe op om na te kijken
- Draai de dubbele pan om en bak ook de andere zijde een 5 tal minuten
- Wanneer de tortilla klaar is, leg op een bord
- Snij spinazie tortilla in punten
- Serveer warm of lauw