Tuinbonen met serranoham ( Habas con Jamón Serrano )
06 augustus 2020 

Tuinbonen met serranoham ( Habas con Jamón Serrano )

Tuinbonen met serranoham of “habas con jamón” is een traditioneel gerecht uit Granada. Het is een heel eenvoudig recept, heel goedkoop en heel erg lekker. Hoewel het seizoen voor bonen de lente is, kunnen we ze gelukkig het ganse jaar in elke supermarkt ingevroren kopen om ze met serrano of Ibérico ham te bakken. Lekkere tuinboontjes met bieslook gebakken in een goede extra vierge olijfolie en serranoham of Ibérico ham. Smakelijk!

Recept: Tuinbonen met serranoham

  • Tuinbonen vers of uit diepvries – 225 gr
  • Olijfolie extra vierge30 ml
  • Rode ui gesnipperd – 1
  • Dikke plak serranoham/Ibéricoham in kleine stukjes snijden – 1 snede ongeveer 250 gr
  • Fijngehakte peterselie en/of bieslook – 30 mg
  • Zout – naar smaak
  • Peper – naar smaak
  • Stokbrood – 1
tuinboontjes met serranoham

tuinboontjes met serranoham

Werkwijze

  1. Kook in een pot de tuinbonen 5 a 10 min. tot ze gaar zijn
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur
  3. Fruit hierin de ui 5 min. zacht
  4. Voeg de tuinbonen toe
  5. Roer de serranoham en de peterselie/bieslook erdoor
  6. Voeg peper en indien nodig zout toe (de ham is reeds zout dus proef eerst)
  7. Schep het mengsel in een kom en besprenkel nog beetje olijfolie erover
  8. Dien op met sneetjes stokbrood
tuinboontjes met serranoham

tuinboontjes met serranoham

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen