Varkenshaasje met suikerriet stroop (solomillo de cerdo con miel de caña)
26 februari 2022 

Varkenshaasje met suikerriet stroop (solomillo de cerdo con miel de caña)

Dit recept is voor de echte liefhebbers van de zoete smaken van honing. Een perfecte vervanger van suikers.

  • snij het varkenshaasje in sneetjes van ongeveer 2 cm
  • kruid het vlees langs beide kanten naar eigen smaak met zout en peper
  • rol de sneetjes in het paneermeel 
  • zet een pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
  • bak het vlees goudbruin 
  • haal de sneetjes uit de pan en snij vervolgens de ui in grove stukken
  • bak deze aan in dezelfde pan 
  • voeg vervolgens de rode wijn, vleesbouillon, kruidnagels toe en laat 10 minuten koken
  • voeg nu de suikerriet stroop en suiker toe en laat nog vijf minuten sudderen 
  • roer goed alles onder 
  • voeg de sneetjes varkenshaasje toe en zet een deksel op de pan
  • laat gedurende 40 minuten sudderen
  • haal het vlees uit de pan en zeef de overige saus
  • leg het vlees op een mooie presenteer schaal en giet de gezeefde saus er over 
  • serveer warm en serveer bij voorkeur met brood om te soppen in de saus


varkenshaasje met suikerriet stroop

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen