Vegan huzarensalade (Ensaladilla Rusa vegana)
24 mei 2022 

Vegan huzarensalade (Ensaladilla Rusa vegana)

Deze Spaanse vegan huzarensalade is een goede keuze wanneer je een gezonde tapa op tafel wil zetten. Uiteraard bevat dit recept geen klassieke mayonaise en tonijn. De mayo wordt gemaakt zonder toevoeging van eieren. Deze Spaanse tapa met een heerlijk fris glaasje sherry of wijn doet mij alvast watertanden.

  • aardappelen - 4
  • wortels - 2
  • erwten - 75 gr
  • augurken - 3
  • komkommer - halve
  • sojamelk - 25 ml
  • zout -  1 koffielepel
  • olijfolie - 75 ml
  • azijn - 1 koffielepel
  • kook de aardappelen en de wortels in kokend water tot ze zacht zijn
  • laat ze voldoende afkoelen en snij ze in kleine stukjes
  • schil de komkommer en snij ze samen met de augurken in fijne stukjes
  • neem een diepe kom en meng alle groenten 
  • neem een blender en voeg de olijfolie, sojamelk, azijn en het zout toe
  • mix het geheel tot een romige vegan mayonaise
  • voeg de mayonaise toe aan de kom met groenten
  • meng alles goed onder en kruid af naar smaak
  • serveer de koude salade met eventueel enkele broodstengels


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen