Vegetarisch stoofpotje met groenten en linzen
Vegetarisch stoofpotje met Spaanse linzen en verse groenten. Linzen zijn een stilaan terugkomende trend in onze keuken. Deze peulvruchten zijn zeer gezond en met vele andere gezonde ingrediënten te combineren tot een heerlijke volle maaltijd. In Spanje kan je op vele menukaarten gerechten terug vinden met linzen.
Recept - Vegetarisch stoofpotje (4 personen)
- gedroogde linzen- 250 gr
- fijngehakte groene peper- 1
- fijngehakte rode peper- 1
- wortel in kleine blokjes gesneden- 1
- fijngesnipperde ui - 1
- fijngehakte tomaat- 1
- fijngehakte knoflook- 2 teentjes
- aardappelen in kleine blokjes gesneden- 3
- laurierblaadjes- 2
- safraan- 3 draadjes
- geroosterde paprikapoeder- 1 koffielepel
- tomate frito- 2 eetlepels
- scheutje olijfolie
- snuifje zout
Werkwijze
- verhit een hoge kookpot en voeg een scheutje olijfolie toe
- stoof alle groenten samen met de laurier gedurende enkele minuten op een middelhoog vuur
- voeg de geroosterde paprikapoeder toe en roer enkele keer alles goed door elkaar
- voeg nu de linzen aan de groenten toe en zet onder met water
- dek de kookpot af met een deksel en laat gedurende 45 minuten op een laag vuurtje sudderen
- voeg na 15 min ook de aardappelen, de saffraan, een snuifje zout en de tomate frito toe
- voeg eventueel nog wat extra water toe maar zorg ervoor dat het geheel niet te waterachtig wordt
- neem diepe soepborden en serveer warm