Vegetarische Paella
Vegetarische paella, iedereen kent wel de echte Spaanse paella. Niet iedereen houdt echter van vlees of vis, daarom hebben wij gekozen voor een vegetarische variant te maken boordevol heerlijke groenten. Een echte bron aan vitamines. Wie wil deze nu niet eens proeven? Zeker de vegan liefhebbers.
Recept - paella vegetariana (vegetarische paella)
- paella rijst - 300 gr
- groenten bouillon - 3 liter
- knoflook - 5 teentjes
- tomaten - 3
- wortels - 3
- broccoli - 10 roosjes
- tuinbonen - 150 gr
- erwten - 100 gr
- artisjokken - 6
- aubergine - 1
- zoete paprika - 1
- saffraan - naar eigen smaak
- colorante - naar eigen smaak
- olijfolie extra vierge - een ruime scheut
- zout - naar eigen smaak
- citroen - optioneel
Werkwijze
- neem een paella pan voor 6 personen en verhit hier in een ruime scheut olijfolie extra vierge
- snij vooraf alle groenten zeer fijn
- bak hierin de teentjes look tot ze goudbruin worden en haal ze uit de pan
- snij de paprika in sneetjes en bak deze ook kort aan in dezelfde pan en verwijder deze ook
- voeg nu alle fijn gesneden groenten toe en indien nodig gebruik nog wat extra olijfolie extra vierge
- ontvel intussen de tomaat en snij in kleine blokjes
- verwijder alle groenten uit de pan
- leg in het midden van de pan de paprikareepjes en voeg de tomaten hierbij
- zorg dat ze niet aanbranden
- fruit het even in de olie en roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich mengen
- voeg de rest van de groentjes terug toe en roer alles goed door elkaar
- neem een kookpot en verwarm intussen de bouillon
- voeg de rijst toe aan de groenten en draai alles goed door elkaar zodat de rijst de smaken van alle groenten goed opneemt
- voeg nu de warme groenten bouillon , saffraan, colorante en het zout toe
- doe de gestoofde knoflook er ook nog bij
- zorg ervoor dat er voldoende vloeistof is zodanig de rijst langs alle kanten goed kan trekken
- indien u te weinig vocht hebt, kan u steeds nog wat water toevoegen
- let op de geur en zorg dat de onderkant niet te hard gaat bakken
- zodra de rijst begint te garen en nog deels een krokante korrel is, bedek je de pan met deksel of folie
- haal hem meteen van het vuur en laat bedekt nog 5 tot 10 minuten rusten
- serveer warm met eventueel een stukje stokbrood en een maantje citroen