Vegetarische tortilla
Vegetarische tortilla, een heerlijk Spaans tortilla recept voor de vegetariërs. In dit tortilla recept gebruiken we enkel het eiwit en de sappige smaken van een heerlijke broccoli. Om het nog eenvoudiger te maken, kan je een typische tortilla pan uit Spanje gebruiken. Succes en smakelijk!
Recept - Vegetarische tortilla
- broccoli roosjes - 200 gr
- eiwit - 300 ml
- melk - 50 ml
- olijfolie extra vierge - royale scheut
- peper en zout - naar eigen smaak
- verse peterselie - voor de afwerking
- kurkuma - 1 koffielepel
- zachte paprika poeder - 1 koffielepel
- gemalen kaas - optioneel
Werkwijze
- was en snij de broccoli in fijne gelijke stukjes
- stoom of kook de broccoli al dente gedurende 5 minuten
- indien u hem iets zachter wil dan kookt u hem iets langer
- giet af en laat goed uitlekken in een vergiet
- splits de eieren en zorg dat u enkel het eiwit behoud
- klop nu de eiwitten met de melk en alle kruiden (voeg indien gewenst nog wat extra gemalen kaas toe voor een stevigere smaak)
- verhit een tortilla pan met een royale scheut olijfolie extra vierge
- bak hierin eerst de broccoli beetgaar en kruid af met een beetje zout
- voeg het eiwit mengsel toe en roer om een gelijkmatige verdeling te krijgen
- zodra je ziet dat de onderkant begint gaar te worden zet je het vuur af en dek je de pan af met het deksel
- laat nog enkele minuten garen
- draai de pan niet om zoals bij de traditionele tortilla, het is namelijk mooier gepresenteerd als de broccoli zichtbaar blijft
- zodra de tortilla klaar is schuif je hem voorzichtig op een bord
- bestrooi met wat verse peterselie of wat verse koriander
- snij in taartpunten en serveer warm of koud voor de liefhebbers