Venusschelpen in tomatensaus en chorizo (Almejas en salsa de tomates y chorizo)
30 augustus 2015 

Venusschelpen in tomatensaus en chorizo (Almejas en salsa de tomates y chorizo)

Heerlijk gerecht uit Andalusië met kleine venusschelpen ( Almejas) en pittige tomatensaus (tomate frito). Ook de paprikapoeder (pimenton dulce) , chorizo Ibérico en knoflook mag zeker niet ontbreken in dit heerlijk Spaans recept. Dit alles bereiden met de juiste extra vierge olijfolie en smullen maar.

Recept: Venusschelpen in Tomatensaus en Chorizo

venusschelpen in tomatensaus met chorizo

Werkwijze:

  1. Verwijder de zaadjes uit de geschilde rode paprika en snij hem in kleine blokjes.
  2. Dompel de geschilde tomaten gedurende 10 seconden in kokend water en laat ze vervolgens meteen “schrikken” in ijskoud water.
  3. De knoflook snipper je fijn.
  4. Doe in een diepe pan met deksel de extra vierge olijfolie en verhit de olie.
  5. Voeg de paprika en de knoflook toe en stoof dit alles gedurende 1 minuut.
  6. Vervolgens voeg je de schelpen, tomaten, tomate frito, pimenton dulce, tijm en witte wijn toe.
  7. Laat de almejas 3 à 4 minuten op hoog vuur garen tot de schelpen geopend zijn. Schep de schelpen af en toe om.
  8. Zet het vuur nu uit en laat de venusschelpen nog 1 minuut onder deksel staan. Schep de schelpen dan uit de pot en verdeel ze over 4 voorverwarmde schaaltjes.
  9. Laat de overblijvende saus nog een paar minuutjes inkoken op hoog vuur en verdeel dan de saus over de schaaltjes.
  10. Bestrooi dan de schaaltjes met de stukjes chorizo en wat peterselie en serveer meteen.
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
van de velde dirk
Door

van de velde dirk

op 31 Aug 2015

super lekker !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Jona
Door

Jona

op 05 Apr 2016

Kan ook met mosselen en dan een pepertje en extra knoflook erdoor! Heerlijk.

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 08 Jul 2016

Dat is het voordeel van de Spaanse keuken, lekker je eigen ding doen.

Guy Raes
Door

Guy Raes

op 05 Apr 2016

Door eerst de chorizo een heel klein beetje aan te fruiten in de olie, dan te verwijderen, verder gaan zoals omschreven en de chorizo terug bij te voegen op het laatste geef je een ongelooflijk aroma aan de saus...en idd ook heel lekker met "mejillones"...Buen provecho!!

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 08 Jul 2016

Bedankt voor de extra tip !

wijnandtsmyranda
Door

wijnandtsmyranda

op 05 Jun 2018

O ik ga het maken,maar kan ik daar pasta bij maken

Sietske
Door

Sietske

op 26 Sep 2020

Ja dat is heerlijk erbij.

de Grijse frankie
Door

de Grijse frankie

op 14 Apr 2022

Hallo, zou het kunnen dat er een foutje staat in het recept er staat 100 cl extra vierge olifolie. Bij mijn weten is dat een liter olie. Moet dat niet 10 cl zijn.

Reactie plaatsen