Venusschelpen in tomatensaus en chorizo (Almejas en salsa de tomates y chorizo)

Heerlijk gerecht uit Andalusië met kleine venusschelpen ( Almejas) en pittige tomatensaus (tomate frito). Ook de paprikapoeder (pimenton dulce) , chorizo Ibérico en knoflook mag zeker niet ontbreken in dit heerlijk Spaans recept. Dit alles bereiden met de juiste extra vierge olijfolie en smullen maar.

Recept: Venusschelpen in Tomatensaus en Chorizo

Werkwijze:

  1. Verwijder de zaadjes uit de geschilde rode paprika en snij hem in kleine blokjes.
  2. Dompel de geschilde tomaten gedurende 10 seconden in kokend water en laat ze vervolgens meteen “schrikken” in ijskoud water.
  3. De knoflook snipper je fijn.
  4. Doe in een diepe pan met deksel de extra vierge olijfolie en verhit de olie.
  5. Voeg de paprika en de knoflook toe en stoof dit alles gedurende 1 minuut.
  6. Vervolgens voeg je de schelpen, tomaten, tomate frito, pimenton dulce, tijm en witte wijn toe.
  7. Laat de almejas 3 à 4 minuten op hoog vuur garen tot de schelpen geopend zijn. Schep de schelpen af en toe om.
  8. Zet het vuur nu uit en laat de venusschelpen nog 1 minuut onder deksel staan. Schep de schelpen dan uit de pot en verdeel ze over 4 voorverwarmde schaaltjes.
  9. Laat de overblijvende saus nog een paar minuutjes inkoken op hoog vuur en verdeel dan de saus over de schaaltjes.
  10. Bestrooi dan de schaaltjes met de stukjes chorizo en wat peterselie en serveer meteen.