Deze Spaanse vissoep gecombineerd met fideua (soort vermicelli) is een volwaardige maaltijd door de talrijke aanwezigheid van deze tarwesoort. Je kan van deze soep een volwaardig stoofpotje maken wanneer je aardappelen, saffraan en extra mosselen of venusschelpen toevoegt.
Recept - Vissoep met fideua (sopa pescado y fideua )
- fideua - 2 koffietassen
- zeeduivel - 500 gr
- gepelde garnalen - 250 gr
- ui - 1
- rode paprika - 1
- tomaat - 1
- knoflook - 3 teentjes
- ajo y perijil - 3 eetlepels
- peper - snuifje
- geroosterde paprikapoeder - 1 koffielepel
- komijn - snuifje
- laurier - 1 blaadje
- visbouillon - 1 liter
- olijfolie - scheutje
Werkwijze
- kook de zeeduivel in 1 liter visbouillon samen met een laurierblaadje en enkele druppels citroensap
- haal de zeeduivel na enkele minuten uit de bouillon. De vis moet niet te gaar zijn
- zeef de bouillon en zet aan kant
- snij de ui en tomaat in fijne stukjes
- fruit de ui in een scheutje olijfolie samen met de geperste knoflook, peper en de fijngesneden tomaat
- voeg na enkele minuten de gesneden paprika en het snuifje komijn toe
- kruid af met de geroosterde paprikapoeder
- zet het geheel onder met de gezeefde visbouillon en breng aan de kook gedurende 15 minuten
- mix nu alles tot een egale soep
- vervolgens voeg je de fideua toe
- als deze bijna gaar is voeg je de ajo y perijil kruiden en de garnalen toe
- laat nog enkele minuten doorkoken
- snij de zeeduivel in grove stukken
- schenk de soep uit in een diep bord en voeg naar eigen voorkeur een aantal stukjes vis toe