Zarzuela
Zarzuela is een typisch gerecht uit de Spaanse keuken. Dit gerecht wordt als een uniek en authentiek Spaans gerecht beschouwd en is perfect voor een typische familiemaaltijd op zaterdag. Zarzuela wordt ook in alle Spaanse huisgezinnen gemaakt tijdens de Kerstperiode. Zeker kan je ook zijn van het feit, dat dit een recept is van een zeer gezonde Spaanse maaltijd. Met het gebruik van verschillende verse ingrediënten zoals mosselen, garnalen, vis en kruiden kan men zeker spreken van een “healthy” gerecht. Zarzuela bereiden, vraagt wel wat meer werk , maar is zeker de moeite waard wanneer je nadien kan genieten van de heerlijke zuiderse smaken.
Recept – Zarzuela
- merluza (heek) – 450 gr
- rape (zeeduivel) – 450 gr
- inktvis – 500 gr
- mosselen – 500 gr
- almejas (venusschelpen) – 500 gr
- garnalen of gambas – 500 gr
- visbouillon – 2 liter
- ui – 1
- groene paprika – 1
- rode paprika – 1
- tomaat – 1
- zout
- saffraan
- meel
- geroosterde amandelen – 10 à 12
- laurier
- verse peterselie